ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
   
Σύρος - Κρήτη ακτοπλοική σύνδεση


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1860
ΕΔΡΑ : Τ.Θ. 139 - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ - Τ.Κ. 841 00
e-mail : syllogoskrhtvnsyroy@yahoo.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ : 6943 898539


Ερμούπολη, 5 Απριλίου 2009

ΠΡΟΣ : Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

ΚΟΙΝ :  Αξιότιμοι κ. Βουλευτές Κυκλάδων
Αξιότιμοι κ. Βουλευτές Κρήτης
Αξιότιμε κ. Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Αξιότιμε κ. Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης
Αξιότιμε κ. Νομάρχη Κυκλάδων
Αξιότιμε κ. Νομάρχη Χανίων
Αξιότιμε κ. Νομάρχη Ρεθύμνου
Αξιότιμε κ. Νομάρχη Ηρακλείου
Αξιότιμε κ. Νομάρχη Λασιθίου
Αξιότιμε κ. Δήμαρχο Ερμούπολης
Αξιότιμε κ. Δήμαρχο Άνω Σύρου
Αξιότιμε κ. Δήμαρχο Ποσειδωνίας
Αξιότιμοι κ. Δήμαρχοι Κρήτης

ΘΕΜΑ : ''Αίτημα για μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση ΣΥΡΟΥ - ΚΡΗΤΗΣ''

 Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
          
Με το παρών έγγραφό μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για άλλη μια χρονιά  με την λήξη της θερινής περιόδου και αρχομένης της χειμερινής η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου με το νησί της Κρήτης είχε διακοπεί. Για του Κρήτες που διαμένουν στην Σύρο, αλλά και τους κάτοικους της νήσου Σύρου το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονο πρόβλημα. Κατά συνέπεια η μετάβαση από το νησί της Σύρου προς την Κρήτη γίνεται μόνο δια μέσω του Πειραιά ή με κάποιον άλλο ενδιάμεσο σταθμό. Αυτό έχει σαν συνέπεια μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ένα παράδειγμα όπως άλλωστε γνωρίζετε, ότι η μετάβαση μιας οικογένειας με αυτοκίνητο από Σύρο στην Κρήτη δια μέσω του λιμένα Πειραιώς ή άλλου ενδιάμεσου σταθμού απαιτεί διπλή οικονομική επιβάρυνση, χωρίς καμία έκπτωση.  Επίσης σημαντικός παράγων σε μια μετακίνηση από Σύρο - Πειραιάς - Κρήτη ή άλλου ενδιάμεσου σταθμού, παίζουν και οι ώρες άφιξης - αναχώρησης των αμφότερων πλοίων. Σε περίπτωση που δεν ταιριάζουν οι ώρες απαιτείται και διανυκτέρευση στον ενδιάμεσο τόπο.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων μεταξύ της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδος είναι ελλιπής και συνεχώς επιδεινούμενη. Εκφράζουμε την ανησυχία των μελών και φίλων του Συλλόγου μας, και διαπίστωσης μας είναι ότι οι δυσχέρειες αυτές επιφέρουν επιπτώσεις στον τουριστική και οικονομική κίνηση των κατοίκων των νησιών, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε αποκομμένοι και πολίτες δεύτερης κατηγορίας. 
Την όλη κατάσταση επιβαρύνει και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οικονομικά κίνητρα όπως μειωμένο εισιτήριο ατομικό και οχήματος σε μας που χρησιμοποιούμε δύο (2) πλοία για να μεταβούμε στον προορισμό μας, συνεπεία διακοπής της δρομολόγησης του πλοίου από την γραμμή Θεσσαλονίκης - Κρήτης.
Σας μεταφέρουμε την αγωνία των μελών και φίλων του Συλλόγου μας, καθώς και των κατοίκων της Σύρου στο αίτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Νήσου Σύρου με την Κρήτη.  
Πρότασή μας είναι επαναδρομολόγηση ενός πλοίου σύγχρονου γρήγορου και αξιόπλοου στην γραμμή, και γιατί όχι και επιδοτούμενο την χειμερινή περίοδο, γεγονός το οποίο εσείς θα αξιολογήσετε.  
Ευελπιστούμε ότι θα βρούμε συμπαράσταση στην προσπάθειά μας αυτήν το συντομότερο δυνατόν και ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα  αποτελεσματικά και μόνιμα. Ελπίζουμε για δρομολόγηση πλοίου όλο το ημερολογιακό έτος και όχι μόνο κατά το διάστημα της θερινής περιόδου που υπάρχει οικονομικό κίνητρο για τις εταιρείες δρομολόγησης πλοίων. Την χειμερινή περίοδο θα θέλαμε η Πολιτεία να μην μας ξεχνάει ή έστω σε διακοπή δρομολογίου που υφίσταται στην γραμμή όταν διακοπεί για οποιοδήποτε λόγο να δίνονται οικονομικά κίνητρα για την μετάβαση του πολίτη στον προορισμό εκείνο που είχε το πλοίο που διακόπηκε από την γραμμή μέσω κάποιου άλλου μεταβατικού σταθμού π.χ. (μειωμένο εισιτήριο μετάβασης και επιστροφής και στα δύο πλοία σε αντιστάθμιση της διακοπής του δρομολογίου).   
Ζητάμε την αρωγή και συμπαράσταση σας.

Προηγούμενη σελίδα  Αρχή σελίδας

 
Κυριακή, 25. Αυγούστου 2019
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

GOODnet.gr- Η πύλη του Ρεθύμνου στο ίντερνετ. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, φωτογραφίες Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη.

 
© 2010 Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου | e-mail: info@amariotes.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 273 ΤΚ 74100 Ρεθυμνο

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες