ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
   
ΟΙ ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ


Οι Αμαριώτες όπου γης ενωμένοι, ζητούν από την Πολιτεία να υλοποιήσει τα παρακάτω για να μπορέσουν να ζήσουν και να μεγαλουργήσουν στον τόπο τους:

1.ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο πρόγραμμα  για να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί ,ο κάθετος οδικός συνδετήριος άξονας ΡΕΘΥΜΝΟ-  ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ-ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ -ΜΑΝΔΡΕΣ καθώς και οι δευτερεύουσες αρτηρίες από Αρκάδι ή αλλού. Με πανστρατιά των κ.Βουλευτών, του κ. Νομάρχη των  κ. Δημάρχων και όλων των αμαριώτικων φορέων να υλοποιηθεί το ζωτικό για την περιοχή οδικό έργο γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής για κανένα.
2.ΦΡΑΓΜΑ ΠΛΑΤΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
Άμεση   κατασκευή του φράγματος   για      την     αξιοποίηση και ορθολογική   διαχείριση των υδάτων του Πλατύ ποταμού με προτεραιότητα τις αρδευτικές ανάγκες του Νομού Ρεθύμνης και μεταφορά  με αγωγό των πλεοναζόντων υδάτων στο Φράγμα της Φανερωμένης για τις αρδευτικές ανάγκες του Νομού Ηρακλείου.
3.ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ
Συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων  για να συσταθεί το συντομότερο και με το δικαιότερο τρόπο, ο Φορέας Διαχείρισης και αξιοποίησης του σημαντικότερου  έργου στο Νομό Ρεθύμνης .Οι προτάσεις που έφερε στη Βουλή η  Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Όλγα  Κεφαλογιάννη και απηχούν τις απόψεις όλων των φορέων του Νομού και έγιναν δεκτές στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αναβαθμίζουν τον ΟΑΔΥΚ, δίνουν τη δυνατότητα στο Νομάρχη Ρεθύμνου να αναπληρώνει  τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Οργανισμού, μειώνει τα μέλη του Δ.Σ  από( 19 )σε( 9) για να λειτουργεί καλύτερα  και  αφαιρέθηκε από τον ΟΑΔΥΚ η αποκλειστική αρμοδιότητα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων για να μπορούν και οι τοπικές κοινωνίες και φορείς να έχουν λόγο στη διαχείριση του αγαθού. Τώρα  μένει η σύσταση του Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος των Ποταμών και η αναβάθμιση του παραρτήματος του ΟΑΔΥΚ στο Ρέθυμνο σε Διεύθυνση και στελέχωση του με το απαιτούμενο προσωπικό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αναπτυξιακού. Να γίνει γύρω από το Φράγμα μια ζώνη υψηλής άρδευσης με βιολογικές καλλιέργειες για να προστατευθεί η περιοχή και να επωφεληθεί και η Επαρχία Αμαρίου.
4.ΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ    
Να γίνει ένα  Νέο Νοσοκομείο στο  Ρέθυμνο και μέχρι τότε να στελεχωθεί το υπάρχον  με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Το Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής Αμαρίου να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί που έχουν τοποθετηθεί στα κατά τόπους ιατρεία να μην φεύγουν αν δεν έλθει αντικαταστάτης τους, για να παρέχουν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και περίθαλψης στους ξεχασμένους Έλληνες.
5.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΠΕΙΡΑΙΑ
Είναι επιτακτική ανάγκη η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού
Ρεθύμνου με τον Πειραιά για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Ρεθεμνιωτών, των αποδήμων, των φοιτητών, των τουριστών, των επιχειρηματιών  και γενικά των συμφερόντων του τόπου που πλήττονται βάναυσα με την υπάρχουσα κατάσταση. Η ιδρυθείσα τοπική ναυτιλιακή εταιρία  να αναλάβει πρωτοβουλία για να βρει  το συντομότερο την καλύτερη λύση  για να βγάλει το Νομό από το αδιέξοδο που βρίσκεται. Οι Ρεθεμνιώτες οικονομικοί παράγοντες ας βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Άλλως οποιαδήποτε σοβαρή Ναυτιλιακή Εταιρία ας έρθει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Νομού και θα είναι ευπρόσδεκτη ,αρκεί το Ρέθυμνο να βγει από τη μιζέρια και του φτωχού συγγενή όπως το κατάντησαν …
6.ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Να μη γίνει  το διαμετακομιστικό λιμάνι γιατί θα δημιουργήσει  περισσότερα προβλήματα στην περιοχή με αμφίβολο όφελος.
7.ΣΧΟΛΗ ΑΣΩΜΑΤΩΝ
Είναι ανάγκη να συνυπάρξει όπως παλιά η Ιερά Μονή Ασωμάτων με  ένα αναβαθμισμένο Γεωργικό Σταθμό Έρευνας και ένα Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης αιγοπροβάτων, που θα παρέχουν έρευνα, πρακτική εκπαίδευση νέων αγροτών, κτηνοτρόφων ακόμα και μαθητών, φοιτητών αφού θα υπάρχει σύνδεση με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τώρα που ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό καθεστώς ,μετά την εύστοχη ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του Αμαριώτη Βουλευτή κ. Ηλία Λαμπίρη,  ότι η έκταση των (1500) περίπου στρεμμάτων   ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και παραχωρήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) μπορούν όλα τα παραπάνω να πραγματοποιηθούν με τη συναίνεση όλων  των φορέων της περιοχής  σύμφωνα με τις θέσεις του 5ου Παναμαριώτικου Συνεδρίου που έγινε στο Αποδούλου στις 10-8-2008. Η Σχολή Ασωμάτων  μπορεί να γίνει θρησκευτικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.
8.ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ανάδειξη , ανάπτυξη και οικονομική στήριξη του Αμαρίου ως επισκεψιμότητα και ως ελκυστικό προορισμό, μέσω της προστασίας και ανάδειξης του τοπίου, των αρχαιολογικών χώρων, Βυζαντινών εκκλησιών, φαραγγιών, σπηλαίων, ορεινών όγκων(Ψηλορείτη,Κέντρους, Σάμιτος κά) , μονοπατιών, ιστορικών και πολιτιστικών δεδομένων.
9.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2
ο Αμάρι να μείνει ενωμένο  σε ένα Δήμο, αλλιώς όλο μαζί να ενταχθεί σε ένα μεγαλύτερο Δήμο με οικονομική ευρωστία
10.ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Να ενισχυθεί με κάθε πρόσφορο μέσο, η επιχειρηματικότητα,   οι συνεταιρισμοί γυναικών, οι αγροτοτουριστικές μονάδες και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν δυναμικά προβάλει στην Επαρχία Αμαρίου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΑΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προηγούμενη σελίδα  Αρχή σελίδας

 
Κυριακή, 18. Αυγούστου 2019
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

GOODnet.gr- Η πύλη του Ρεθύμνου στο ίντερνετ. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, φωτογραφίες Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη.

 
© 2010 Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου | e-mail: info@amariotes.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 273 ΤΚ 74100 Ρεθυμνο

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες