ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
   
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ του Στέφανου Αντωνακάκη Προέδρου της Ομοσπονδίας Αμαριωτών


 Για εικοστή τέταρτη χρονιά πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των Ηρώων Αμαριωτών στους κατά καιρούς αγώνες του έθνους και στους (164) θυσιασθέντες Αμαριώτες στις 22-8-1944 στα  καμένα χωριά  από τη θηριωδία των Γερμανών Ναζί ,   την Κυριακή 5-10-2008 και στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας. Αυτή η εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.
  Στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο  χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος , που επέστρεφε από τα Ιεροσόλυμα και παρά την ταλαιπωρία του ταξιδιού, ήρθε με την ακολουθία του και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσφορά του στον τόπο μας και την αγάπη του στην Ομοσπονδία και στους Αμαριώτες γενικότερα. Τα μέλη της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων μαζί με τους Ριζίτες ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ μετέφεραν τα λάβαρα τους στην εκκλησία που είχε στολιστεί ,όπως κάθε χρόνο δωρεάν από το γραφείο τελετών του κ. Σωτήρη Μαρτίνη.. Μεγάλη χαρά μας γέμισε και η άφιξη από την Κρήτη του Δημάρχου Συβρίτου κ. Μιχάλη Πετρακάκη που μας τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία του και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα .  Παρουσία πλήθους Αμαριωτών και φίλων τελέστηκε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο από το Σεβασμιότατο τους ιερείς που τον συνόδευαν και τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη και προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Σεραφείμ. Ακολούθως ο κ. Ειρηναίος εξήρε τη Θυσία των Αμαριωτών  Ηρώων και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ ,που δεν ξεχνούν το χρέος τους. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ομιλήτρια από το Μέρωνα και Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης κα. Κατίνα Σηφακάκη η οποία μίλησε με πάθος για τα ιδανικά της φυλής μας , για τη θυσία, τον πατριωτισμό , το ψυχικό σθένος των αγωνιστών, τα λάθη και η σκοπιμότητα των ισχυρών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των απλών ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει με αρχές και ιδανικά..
    Μετά την εκκλησία η εκδήλωση συνεχίστηκε στο ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ  με το καθιερωμένο τρισάγιο στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ  από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ που τον ευχαριστούμε και την κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Στέφανο Αντωνακάκη, τον κ. Φωτάκη Μανόλη από το Σύλλογο Κρυοβρυσανών Αττικής και τον Βετεράνο της Μάχης της Κρήτης κ. Κούτρα Λευτέρη. Οι Ριζίτες ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ όπως κάθε χρόνο, τραγούδησαν  ένα ριζίτικο τραγούδι στο  πνεύμα της εκδήλωσης και τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους
    Με πλακέτα τιμήθηκε για την προσφορά της η ομιλήτρια , Αγωνίστρια κ. Κατίνα Σηφακάκη. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  κ. Στέφανος Αντωνακάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους ,εξήρε το γεγονός της  θυσίας και την προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία να συγκεντρώσει τα ονόματα των Ηρώων Αμαριωτών για να τα εκδώσει σε φυλλάδιο. Ακολούθως μίλησε ο Δήμαρχος Συβρίτου κ. Μιχάλης Πετρακάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου  κ. Γιώργος Μαριδάκης και ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Γιάννης Λίτινας. Προβλήθηκε ένα μέρος από τοDVD που έφερε ο Δήμαρχος Συβρίτου κ. Πετρακάκης Μιχάλης με θέμα "Το χρονικό του Ολοκαυτώματος των χωριών του Κέντρους"  Στους εκλεκτούς παρευρισκομένους προσφέρθηκε αμαριώτικο κέρασμα και έκλεισε η εκδήλωση.
      Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τους ευχαριστούμε θερμά:
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Δήμαρχος Συβρίτου κ. Μιχάλης Πετρακάκης. ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποκορωνιωτών κ. Γιάννης Τερεζάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου κ. Γιώργος Μαριδάκης, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Μυλοποταμιτών κ. Σπύρος Τρούλης, ο Πρόεδρος Κρητών Ραφήνας με μέλη του Δ.Σ κ. Κατσουλάκης Δημήτριος, ο Πρόεδρος Κρητών Καλλιθέας "Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ" κ. Λουκάς Ψαρράς, ο Πρόεδρος  Ρεθυμνίων "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" κ. Γιώργος Βλατάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Λίτινας, ο Πρόεδρος Ριζιτών ΑΜΑΡΙΩΤΩΝ κ. Σταύρος Φωτάκης,ο Πρόεδρος Συντακτών Κρητικού Τύπου κ. Δασκαλάκης Νίκος, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Νικόλαος  Ξεξάκης, το μέλος της Παγκρητίου κ. Βασίλης Αποστολάκης, από το Σύλλογο Κρητών Επιστημόνων ο κ. Μανόλης Μπαχλιτζανάκης, ο  Συγγραφέας και σύνδεσμος στην Απαγωγή του Κράιπε κ. Χαροκόπος Γεώργιος, ο Στρατηγός κ. Μυτιληνάκης Αντώνης, η Λογοτέχνης κ. Τσιντίλη-Βλήσμα  Ρίτα,  ο Δικηγόρος κ. Ταταράκης Δημήτρης, ο Οικονομολόγος κ. Μανώλης Σκαρσουλής, ο Οικονομολόγος κ. Μαρίνος Τσικολιδάκης, η κ. Ελένη Μαραγκάκη εκ μέρους του πολιτευτή κ. Κωστή Σχοινά, ο Βετεράνος κ. Λευτέρης Κούτρας, ο κ. Αριστοτέλης Βελονάκης, ο Δικηγόρος κ. Μανόλης Φωτάκης ,πρόεδροι και μέλη Σωματείων μελών κά.
   Μηνύματα έστειλαν και τους ευχαριστούμε: Η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Ηλίας Λαμπίρης, ο Νομάρχης   Ρεθύμνου κ. Γιώργος Παπαδάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Δήμαρχος Κουρητών κ. Στέφανος Σημαντήρας, ο Πολιτευτής Ρεθύμνου κ. Κωστής Σχοινάς,
   ΄Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σεβασμιώτατο, στην κεντρική ομιλήτρια και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης κ. Κατίνα Σηφακάκη , στον κ.  Σωτήρη Μαρτίνη για το στολισμό, στον κ. Λευτέρη Κούτρα και κ. Αριστοτέλη Βελονάκη για την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας και το Δήμαρχο κ. Μιχάλη Πετρακάκη για την παρουσία και το DVD που μας πρόσφερε με το χρονικό του ολοκαυτώματος των χωριών του Κέντρους .

Προηγούμενη σελίδα  Αρχή σελίδας

 
Κυριακή, 25. Αυγούστου 2019
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

GOODnet.gr- Η πύλη του Ρεθύμνου στο ίντερνετ. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, φωτογραφίες Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη.

 
© 2010 Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου | e-mail: info@amariotes.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 273 ΤΚ 74100 Ρεθυμνο

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες