ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
   
1η Συνάντηση των 33 συλλόγων που δραστηριοποιούνται στη επαρχία Αμαρίου.


Την Παρασκευή το βράδυ έπειτα από πρόσκληση που απεύθυνε ο  Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου προς τους προέδρους των περίπου 33 Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στη επαρχία Αμαρίου, πραγματοποιήθηκε για 1η φορά γεύμα γνωριμίας. Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου κ. Νίκος Αλεξάκης, και οι δημοσιογράφοι  Βασίλης Κασιμάτης και Πολιουδάκης Νίκος.
Η εκδήλωση η οποία έγινε στην εξοχικό πολυχώρο εστίασης «ΔΡΥΜΟΣ» στο Φαράγγι Αγίου Αντωνίου στην Πατσό ήταν μια αφιλοκερδής προσφορά του κ. Αντώνη Χαροκόπου μέλους του Δ.Σ  του Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου


Πρώτος τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου κ. Μιχάλης Κιμιωνής, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους έθεσε ως σκοπό της συνάντησης την γνωριμία των συλλόγων και τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας  για κοινή  δράση των συλλόγων προς το καλό του Αμαρίου. Ζήτησε από τους παραβρισκόμενους να θέσουν οποιοδήποτε θέαμα θεωρούν σημαντικό προς συζήτηση, αρχικά για να γίνει μια καταγραφή με σκοπό σε επόμενη συνάντηση να γίνει μία ολοκληρωμένη συζήτησης επ΄ αυτών . Ενδεικτικά από των ίδιο ετέθησαν το θέμα της Ανάπτυξη της περιοχής

Η επιχειρηματικότητα στο Αμάρι οι πολιτιστικές δράσεις το θέμα της Καθαριότητας οι Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υβριδικό εργοστάσιο και τέλος η εγκληματικότητα στο Αμάρι.

Στην συνέχεια κλήθηκε ο Κος Μπαγουράκης η πρόταση οποίου ήταν η ίδρυση μιας ομοσπονδίας των συλλόγων του Αμαρίου, που θα έχει το ρόλο ενός διασυλλογικού οργάνου με σκοπό την «ενωμένη γροθιά» των δημοτών απέναντι στα προβλήματα που ταλανίζουν το τόπο.

Ο δημοσιογράφος  Κος Βασίλης Κασιμάτης τοποθετήθηκε επί των τριών βασικών πυλώνων ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, ήτοι τουρισμός, κτηνοτροφία, γεωργία, Ακολούθως εξέθεσε, σειρά προβλημάτων όπως η υγεία με έμφαση στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής, η ασφάλεια & εγκληματικότητα η κακή κατάσταση ύδρευσης στις νότιες περιοχές, ενώ δεν αμέλησε να αναφερθεί στους γέροντες και κυρίως στο αχρησιμοποίητο έως σήμερα πούλμαν μεταφοράς των υπερήλικων δημοτών, το οποίο προσφέρθηκε πριν από ένα χρόνο από τον κ. Γιάννη Γενεράλη (Γερακάρι) και έως σήμερα παραμένει σε χώρο φύλαξης, Κλείνοντας έκανε λόγο για μια υγιής συνεργασία που πρέπει να προκύψει από την συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων που όπως ο ίδιος είπε είναι: "οι πνευματικοί πατέρες των δημοτών και θεσμικά πλέον οφείλουν να παράγουν ελπιδοφόρες και γόνιμες δραστηριότητες για την ανάπτυξη του Αμαρίου"

Ο δημοσιογράφος  Κος Νίκος Πολιουδάκης  ζήτησε σύμπνοια μεταξύ των συλλόγων  επεσήμανε δε το γεγονός ότι οι σύλλογοι δεν πρέπει να μένουν στην ταμπέλα του Πολιτισμού.

Με την σειρά του τον λόγο έλαβε ο κ. Νίκος Αλεξάκης. Ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου ο οποίος ενημέρωσε τους παρεβρισκομένους ότι για το ολοκαίνουργιο πούλμαν τα πρόβλημα έγκειται στην γραφειοκρατία του υπουργείου που δεν εγκρίνει έως σήμερα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη οδηγού. Ο αντιδήμαρχος από την θεσμική του θέση χαιρέτησε την φιλότιμη αλλά και φιλόδοξη προσπάθεια των συλλόγων να σχηματίσουν διασυλλογική δράση, κάτι που όπως ανέφερε και ο ίδιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα την συνεργασία της δημοτικής αρχής με τους δημότες. Ακολούθως, ο ίδιος στάθηκε στα φλέγοντα ζητήματα του δήμους, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από τις πρακτικές του αυτοδιοίκητου σχεδίου Καλλικράτης. Τέλος ο κ. Αλεξάκης έκανε σημαντική αναφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και οι οποίες κατά παράδοση γίνονται σε συνεργασία με τους εν λόγω πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού συλλόγου Αμαρίου κ. Γιώργος Πατένας έκανε έκκληση στους παρευρισκόμενους προέδρους να συμπαρασταθούν και να συμπορευτούν στον αγώνα που δίνουν οι κτηνοτρόφοι για να παραμείνουν βιώσιμοι αφού οι ίδιοι αποτελούν ζωηρό πυρήνα του πρωτογενή τομέα της περιοχής. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο «κίνημα του οφτού» (αμαριώτικης καταγωγής προσωνύμιο όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά) και δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες, λίαν πιθανό να προκύψει συνεργασία με τους κτηνοτρόφους από τα Ανώγεια με σκοπό την κοινή δράση ενόψει του Πάσχα και με στόχο την προσφορά «φθηνού οβελία» άριστης ποιότητας απ΄ ευθείας από τον παραγωγό στις καταναλωτικές τάξεις. Τέλος ο κ. Πατένας έκανε και την πρόταση να προκύψει σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους η «Γιορτή του Βοσκού» στο Αμάρι και η οποία θα περιλαμβάνει αγροτοκτηνοτροφικές διαδρομές εντός των ορίων του Δήμου. Σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι αφενός η γνωριμία του «ευλογημένου τόπου στο Αμάρι» όπως ο ίδιος ανέφερε και αφετέρου η δυναμικότερη προβολή της περιοχής στους απανταχού επισκέπτες της Κρήτης.

Στην συνέχεια ο Πατήρ Μανώλης Διαμαντάκης ως Πρόεδρος του Α.Ο. Ψηλορείτη ανέπτυξε τις δράσεις Α.Ο με την πολυπληθή ομάδα νέων που απασχολεί η ομάδα στους ευρύτερους αθλητικούς κόλπους & δράσεις του, επεσήμανε το γεγονός ότι ο όμιλος θέλει να είναι Παναμαριώτικος ενώ με την ιδιότητα του ως γραμματέας της Μητρόπολης εκθείασε σειρά δραστηριοτήτων στην ποιμνιακή περιφέρεια.

Η κα Σταυρουλάκη Ασπασία  Πρόεδρος του συλλόγου Θρόνο- Κλεισίδι ζήτησε να δημιουργηθούν θεσμικά επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις, επεσήμανε δε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην τοπική διατροφή.

Ο Κος Καπέλώνης Σπύρος εκ μέρους  του Πολιτιστικού συλλόγου του Κουρητών έθεσε το μεγάλο πρόβλημα της μη ύπαρξης διαδυκτίου σε πολλά χωριά του Αμαρίου με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλά προβλήματα  στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Διαύλων φυσικής επικοινωνίας μέσω με την χρήση του πούλμαν και την οργάνωση τουρνουά (πχ. Τάβλι- πρέφας κλπ ) σε όλα τα χωριά του Αμαρίου.

Τέλος Ο κος Σημαντήρης Αλέκος  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα αναφέρθηκε στην ανάγκη συπνιας των συλλόγων και στην ανάγκη σχεδιασμόυ μιας  παραγωγικότερης επικοινωνίας μεταξύ τους .

Το Δ.Σ του Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου δεσμεύτηκαν σε επόμενη σύντομη συνάντηση για να σχεδιαστούν οι δράσεις με στόχο τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ όλων των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Αμάρι  με σκοπό η συνέργασιάς να μην  περιοριστεί στο αμιγώς κοινωνικό ζήτημα αλλά να περάσει και στο επί της ουσίας σε όλους τους τομείς που θα φέρουν καταλυτικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη και ευημερία στο Δήμο Αμαρίου.

Προηγούμενη σελίδα  Αρχή σελίδας

 
Κυριακή, 25. Αυγούστου 2019
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

GOODnet.gr- Η πύλη του Ρεθύμνου στο ίντερνετ. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, φωτογραφίες Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη.

 
© 2010 Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου | e-mail: info@amariotes.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 273 ΤΚ 74100 Ρεθυμνο

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες