ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
   
Περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη για το νομό ζητούν οι φορείς για το έργο στο Φράγμα Ποταμών
Θετική η εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης για την προσφορά της κατασκευάστριας εταιρείας • Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΔΥΚ μέχρι το τέλος του μήνα η απόφαση

Τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΔΥΚ και ένα από τα πρώτα θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί, είναι η κατασκευή του υβριδικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στο Φράγμα Ποταμών, με το ύψος της επένδυσης να κοστολογείται στα 230 εκατομμύρια ευρώ.

Το Δ.Σ. του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης θα αποφασίσει αν θα γίνει αποδεκτή η οικονομική προσφορά που έχει καταθέσει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ για την κατασκευή αυτού του μεγάλου έργου, για το οποίο σημειώνεται ότι η επταμελής επιτροπή αξιολόγησης που έχει συσταθεί έχει γνωμοδοτήσει θετικά προς τον ΟΑΔΥΚ, κρίνοντας συμφέρουσα την πρότασή της κατασκευάστριας εταιρείας.

Σε συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες μέρες οι φορείς του Ρεθύμνου με τη γνωμοδοτική επιτροπή στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, έγινε καταρχήν ενημέρωση για το έργο, για τη βιωσιμότητά του αλλά και για το περιεχόμενο της προσφοράς της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, ωστόσο ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην κουβέντα για τα ανταποδοτικά οφέλη που θα έχει ο τόπος.

Από κοινού συμφωνήθηκε ότι το Ρέθυμνο θα πρέπει να διεκδικήσει περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη από την ώρα που η υλοποίηση του έργου βασίζεται στο Φράγμα Ποταμών, της μεγαλύτερης πλουτοπαραγωγικής περιοχής του νομού, και υπάρχουν παράλληλα Δήμοι (Ρεθύμνου και Αμαρίου) στα όρια των οποίων θα γίνουν υποδομές για την λειτουργία του υβριδικού σταθμού.

Το «παρών» έδωσαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Ρεθύμνου Μανώλης Όθωνας, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, τα μέλη της γνωμοδοτικής επιτροπής, Κώστας Λαμπρινός, Βαγγέλης Μαμαγκάκης και Ορέστης Κρυοβρυσανάκης, καθώς και οι δήμαρχοι Ρεθύμνου και Αμαρίου Γιώργος Μαρινάκης και Στέφανος Σημαντήρας.

Τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη απασχόλησε επίσης το ζήτημα του φορέα διαχείρισης του έργου καθώς, όπως είναι γνωστό, ο ΟΑΔΥΚ οδεύει προς συγχώνευση με τον ΟΑΝΑΚ.

Ο νέος νόμος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ 3851/2010) καθορίζει το ειδικό τέλος του 3% που θα αποδίδεται από την εταιρεία στους ΟΤΑ στα όρια των οποίων θα γίνουν υποδομές για το έργο, ωστόσο ως νομός το Ρέθυμνο θα χάσει από το παραπάνω ποσοστό μερίδιο που θα πάει στην άλλη άκρη της Κρήτης και συγκεκριμένα στη Σητεία, καθώς η ΤΕΡΝΑ εκεί προγραμματίζει να κατασκευάσει το αιολικό πάρκο που απαιτείται για τη λειτουργία του υβριδικού σταθμού, αφού έχει επιλεχθεί ως περιοχή που διαθέτει ικανό αιολικό δυναμικό, τέτοιο που στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει.

Κοινό ζητούμενο για τους φορείς του Ρεθύμνου είναι να εξασφαλιστούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τον τόπο σε περίπτωση κατακύρωσης του έργου στην ενδιαφερόμενη εταιρεία και το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να ακολουθήσει νέο «τραπέζι διαβούλευσης» ανάμεσα στους θεσμικούς και τον ΟΑΔΥΚ.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Πηγή: rethnea.gr

Προηγούμενη σελίδα  Αρχή σελίδας

 
Κυριακή, 25. Αυγούστου 2019
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

GOODnet.gr- Η πύλη του Ρεθύμνου στο ίντερνετ. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, φωτογραφίες Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη.

 
© 2010 Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου | e-mail: info@amariotes.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 273 ΤΚ 74100 Ρεθυμνο

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες