ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
   
Παραβατικότητα και ανασφάλεια βιώνουν οι αμαριώτες
Κραυγή αγωνίας απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας

Κραυγή αγωνίας απευθύνει για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας, υπενθυμίζοντας προς όλους τους αρμοδίους ότι στην περιοχή του επικρατεί παντελής έλλειψη ασφάλειας και ζητώντας την ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας και του αρμόδιου υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα.

 

Τα περιστατικά ζωοκλοπών το τελευταίο διάστημα και στην επαρχία Αμαρίου φαίνεται να έχουν αυξηθεί, ενώ την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει ο Στ. Σημαντήρας, η αστυνομική δύναμη είναι ελάχιστη σε σχέση με τις ανάγκες της περιοχής.

Σε επιστολή του, ο δήμαρχος Αμαρίου σημειώνει ότι «για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια αναγκάζομαι να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου για την παντελή έλλειψη ασφάλειας στην περιοχή του Δήμου Αμαρίου. Αγροτική ασφάλεια ανύπαρκτη, μικροεγκληματικότητα σχεδόν καθημερινή, η ζωοκλοπή -ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- οργιάζει, παραβατικότητα και δολιοφθορές θεωρούνται παλικαριά».

Ο δήμαρχος Αμαρίου εκφράζει τα ερωτήματα που απευθύνουν οι ίδιοι οι αμαριώτες λέγοντας: «Αλήθεια, πώς μπορεί να αναπτυχθεί μια περιοχή, πώς να πάει μπροστά ο τόπος, όταν οι άνθρωποί του δεν αισθάνονται ασφαλείς; Τι να κάμει ο Αμαριώτης όταν δεν ορίζει την περιουσία του; Όταν δεν μπορεί να καλλιεργήσει το αμπέλι ή το περιβόλι του; Όταν πρέπει μέρα-νύκτα να φυλάει με το τουφέκι τα λίγα ή πολλά ζώα του, ακόμη και μέσα στο σταύλο του;
Είναι δυνατόν μέσα στην οικονομική κρίση που παλεύει για επιβίωση να αντιμετωπίζει και τέτοια προβλήματα ασφάλειας;
Και η πολιτεία, το κράτος με τα αντίστοιχα όργανά του εντελώς απόντα. Έτσι το έντονο αίσθημα ανασφάλειας επιδεινώνεται με την αίσθηση της εγκατάλειψης, της αδιαφορίας των υπευθύνων, που καταντά απογοήτευση και οργή.

Η Αστυνομία, το Α.Τ. Αμαρίου παρά τη θέληση και την υποχρέωσή του, τι να κάνει με τους 7-8 αστυνομικούς, που απ’ ότι μαθαίνω καλύπτουν και άλλες ανάγκες εντός ή εκτός του Νομού.
Ειλικρινά, πώς θα προστατευτεί το Αμάρι; Πώς και πότε επιτέλους, οι Αμαριώτες θα νιώσουν ασφαλείς, αφεντικά στον τόπο και την περιουσία τους; Πότε θα ευαισθητοποιηθεί το κράτος να νοιαστεί γι’ αυτούς τους ανθρώπους; Τους αφήνει στη μοίρα τους και στις διαθέσεις κάθε κακοποιού στοιχείου; Πρέπει οι φιλήσυχοι Αμαριώτες να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»;

Καταλήγει, δε, ο κ. Σημαντήρας καλώντας την πολιτεία και τον κ. Όθωνα να λάβουν μέτρα: «Η ασφάλεια είναι πρώτο χρέος της προς τους πολίτες. Τη δικαιούμαστε, την απαιτούμε και πιστεύουμε να μη χρειαστεί καθένας μας να την επιβάλει.
Έχουμε φτάσει στο μη παρέκει. Δεν πάει άλλο. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε και καλούμε την Πολιτεία, και ιδιαίτερα τον συντοπίτη μας Βουλευτή και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κάτι να κάμει, να αντιστραφεί αυτή η πορεία, να αλλάξει αυτή η κατάσταση.


30/03/11

Πηγή: www.goodnet.gr

Προηγούμενη σελίδα  Αρχή σελίδας

 
Κυριακή, 25. Αυγούστου 2019
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

GOODnet.gr- Η πύλη του Ρεθύμνου στο ίντερνετ. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, φωτογραφίες Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη.

 
© 2010 Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου | e-mail: info@amariotes.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 273 ΤΚ 74100 Ρεθυμνο

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες