ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
   
Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για το Αμάρι
Φωτογραφίες από το Συνέδριοεπιμέλεια: Σταύρος Φωτάκης-Πολυχρόνης Αγγελιδάκης

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ο σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος με τους τους οργανωτές του Συνεδρίου

Προσέλευση Επισκόπου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ Ειρηναίου

Τελετή έναρξης

 Χαιρετισμός Επισκόπου κ.κ. Ειρηναίου

Χαιρετισμός Νομάρχη Γιώργη Παπαδάκη

Χαιρετισμός Δημάρχου Συβρίτου Μιχάλη Πετρακάκη

Χαιρετισμός Δημάρχου Κουρήτων Στέφανου Σημαντήρα

Χαιρετισμός Προέδρου Ομοσπονδίας Στέφανου Αντωνακάκη

Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Στέργιος Μανουράς

Στέργιος Μανουράς Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

 Γιάννης Βολανάκης Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Μαρία Βλαζάκη Διευθύντρια Υπουργίου Πολιτισμού

 Φουρφουράς. Αίθουσα Συνεδρίου

Αποστόλοι. Αίθουσα Συνεδρίου

 


Ο Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Σταύρος Φωτάκης

Πριν από τρία χρόνια περίπου, ένας φίλος καλός, με πολλές γνώσεις και μεγάλη εμπειρία στα Συνέδρια, που δεν θέλει να τον ονοματίζω αλλά τον φωτογραφίζω, μου πρότεινε να συμμετάσχω ενεργά, προκειμένου να οργανώσομε Επιστημονικό Συνέδριο και στην Επαρχία Αμαρίου. Η πρότασή του καλού φίλου ήταν ιδιαίτερα τιμητική, αλλά με βρήκε απροετοίμαστο και διστακτικό, λόγω της βαρύτητας του έργου που αντιλήφθηκα πως επρόκειτο να γίνει. Η διστακτικότητά μου άρχισε να μικραίνει όταν μου αποκάλυψε ότι ,για την Προεδρία του Συνεδρίου προτείνει τον αγαπητό φίλο, διακεκριμένο επιστήμονα, έφορο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ιωάννη Βολανάκη. Η πρόταση άρχισε να διευρύνεται, με την συμμετοχή στην Οργανωτική Επιτροπή και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου, εκπαιδευτικού, Στέφανου Αντωνακάκη. Έτσι λοιπόν συμπληρώθηκε ο βασικός κορμός της Οργανωτικής Επιτροπής με: Πρόεδρο τον Ιωάννη Βολανάκη, Αντιπρόεδρο τον Επίτ. Δικηγόρο Στέργιο Μανουρά, γραμματέα τον γράφοντα και Ταμία τον Στέφανο Αντωνακάκη.
       Συζητήσεις και συναντήσεις πολλές, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες σύνταξης και αποστολής εγκυκλίων και επιστολών, παραλαβή και επεξεργασία των δελτίων συμμετοχής, σύνταξη του προγράμματος εργασιών , φιλοξενία συνέδρων, επαφές με τοπικούς Δημάρχους, Νομάρχη, κ.λπ, για την στήριξη της προσπάθειάς μας. Η συμμετοχή συνέδρων με ανακοινώσεις ξεπέρασε τις προβλέψεις μας και έφτασε τον αριθμό εξήντα τρεις (63). Διακεκριμένοι επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι, δήλωσαν συμμετοχή, ήρθαν και ανέπτυξαν τις ανακοινώσεις τους για επιστημονικά θέματα που αφορούν την Επαρχία Αμαρίου. Ένας πραγματικός θησαυρός ανακοινώσεων που αποκαλύφθηκε και καταγράφηκε, ο οποίος πιστεύω σύντομα θα γίνει κτήμα όλων όσων επιθυμούν να τον γνωρίσουν, μέσα από τις σελίδες των Πρακτικών του Συνεδρίου που ελπίζω σύντομα θα εκδοθούν.
       Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε, από Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010 έως Τρίτη 31 Αυγούστου 2010, στις έδρες των δύο Δήμων, Κουρήτων και Συβρίτου, σε 11 συνεδρίες. Δεν κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ στα ονόματα των αγαπητών συνέδρων και στα θέματα των ανακοινώσεών τους, γιατί αυτά αναφέρθηκαν σε προηγούμενες ανακοινώσεις και δημοσιεύτηκαν επανειλημμένα στον τύπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ πιστεύω πως είναι αρκετό, για την τιμή που  κάνανε στην επαρχία Αμαρίου και τους Αμαριώτες. Μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και σε όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής  και σε όλους όσους βοήθησαν , που δεν είναι λίγοι, για την επιτυχία του Συνεδρίου αυτού, αλλά και σε όλους όσους παρακολούθησαν το πρόγραμμα εργασιών του. Πιστεύω πως αυτό που έγινε άξιζε να γίνει. Εύχομαι κάποιοι άλλοι να το επαναλάβουν, για να δουν το φως της δημοσιότητας και άλλα,  άγνωστα ή και ξεχασμένα πολύτιμα στοιχεία,  που αφορούν την επαρχία Αμαρίου . Για τους εκλεκτούς και αγαπητούς συνέδρους ένα προσωπικό έμμετρο ευχαριστώ :

Απού τα φυλλοκάρδια μου ακριβοχαιρετώ σας,
τση γνώσης πρωτομάστορες, τση μπένας και τση γλώσσας.
Εις τον καθένα πρέπει σας χρυσό σταυρό να πάρει,
’που με την παρουσία σας τιμήσετε τ’ Αμάρι.
Ένα μεγάλο ’φχαριστώ απ’ τση καρδιάς τα βάθη,
την προσφορά του καθανούς ο κόσμος θα τη μάθει.
Εδά στα ξεχωρίσματα ευκή θα σασε δόσω,
σε μετερίζια πλιά καλά να σασε καμαρώσω.
Αμέτε φίλοι στο καλό ο Θιός να σασε βλέπει,
πάντα σας να προκόβγετε έτσιδα που σας πρέπει.

            ¶η Γιάννης Αμαρίου 1 Σεπτεμβρίου 2010

                                Σταύρος  Φωτάκης
                                Υποστράτηγος ε.α
            Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής

 

 

Προηγούμενη σελίδα  Αρχή σελίδας

 
Κυριακή, 18. Αυγούστου 2019
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

GOODnet.gr- Η πύλη του Ρεθύμνου στο ίντερνετ. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, φωτογραφίες Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη.

 
© 2010 Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου | e-mail: info@amariotes.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 273 ΤΚ 74100 Ρεθυμνο

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες