ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
   
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΜΑΡΙΟΥ


Την Τετάρτη 17 / 12 / 2008  πραγματοποιήθηκε συνάντηση μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου και κάλεσμα όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων του Αμαρίου.

Στην Ιστορική συνάντηση παραβρέθηκαν οι εξής εκπρόσωποι από κάθε Σύλλογο :
1) Αμαριωτών Ρεθύμνου : Σαββάκης Κων/νος , Χριστοδουλάκης Κων/νος ,Νικολιδάκης Γιάννης
2) Μοναστηράκι             : Βροντάκη Γεωργία
3) Νευς Αμάρι                 : Καλομενόπουλος Νίκος
4) Καλογέρου                 : Θωμαδάκης Βασίλης , Κυδωνάκης Γιάννης
5) Βυζάρι                        : Σταυρουλάκης Επιμενίδης , Σταυρουλάκης Γιάννης
6) Αποδούλου                 : Πλατύραρχου Αναστασία
7) Μέρωνα                      : Λιουδάκης Γιώργος , Αγγελάκης Κων/νος
8) Βολιώνες                     : Αλεξάκης Γιώργος
9) Παντάνασσα               : Ιερωνυμάκης Γιάννης
10) Πατσός                     : Σαββάκης Γιώργος
Σκοπός της συνάντησης η ίδρυση επίσημου φορέα εκπροσώπησης όλων των Συλλόγων της πρώην Επαρχίας για τη δυναμική παρουσία στα προβλήματα του τόπου μας.
Γι'αυτό το θέμα αποφασίσθηκε μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2009 κάθε Σύλλογος να προσκομίσει πρακτικό Δ.Σ. για την συγκατάθεση σε αυτή την Ένωση και σε δεύτερο χρόνο θα ξανασυζητηθεί η μορφή και η λειτουργία αυτού του φορέα. Αλλά μέχρι 31-05-2009 θα πρέπει να έχει νομική υπόσταση.
        Επίσης τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου τα παρακάτω θέματα :
1) Σχολή Ασωμάτων ενημέρωση της πορείας του θέματος από το 5ο Παναμαρώτικο Συνέδριο στις 10-08-2008 μέχρι σήμερα  , όλοι κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν χρήσιμη η συζήτηση  , αποφασίσθηκε να αναζητηθεί το κόστος μελέτης για την περιοχή από το Πολυτεχνείο  Κρήτης.
2) Συνδιοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου  , το θέμα τέθηκε από την Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου Αθηνών , μετά από συζήτηση οι περισσότεροι εκφράστηκαν θετικά αλλά απόφαση να παρθεί από το νέο όργανο αφού συσταθεί.   
3) Πορεία των γυρισμάτων των χωριών του Αμαρίου .Επισημάνθηκε πως η εκπομπή Κρήτες και Κρήτη βοηθά στην προσπάθεια των Συλλόγων στην καταγραφή και προβολή της Ιστορίας , Αξιοθέατων , Ηθών & Εθίμων , Παράδοσης κ.λ.π. Καθώς βλέποντας ήδη τα χωριά που έχουν προβληθεί το ενδιαφέρον μεγαλώνει από τα υπόλοιπα.   
4) Έκδοση βιβλίου του κ. Βολανάκη Ιωάννη. Αφορά τα Τοπωνύμια όλων των χωριών του Αμαρίου μια προσπάθεια που πρέπει να υλοποιηθεί  , ήδη έχει ξεκινήσει να μαζεύονται τα στοιχεία από το προσωπικό αρχείο του Συγγραφέα , καθώς και συμφωνία για την έκδοση  των πρώτων 1,000 βιβλίων.   
5) Παρουσίαση βιβλίου του κ. Παντινάκη Μανόλη . Στις αρχές Μαρτίου του 2009 σε χώρο που αναζητείτε σε κάποια περιοχή του Αμαρίου με ομιλητή τον κ. Γλέζο Μανόλη που προλογίζει το βιβλίο με τίτλο << ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ . . . ΤΟ ΑΜΑΡΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ >> .
6) Τέλος από τον έχοντα την πρωτοβουλία της συνάντησης έγινε πρόταση για κοινή εκδήλωση Αμαριωτών στην επαρχία Αμαρίου με τη στήριξη όλων των Συλλόγων και της οποίας ο τόπος - χρόνος θα ορισθεί σε επόμενη συνάντηση. Εύχομαι αυτή η συνάντηση να αποτελέσει την αρχή συλλογικής πλέον προσπάθειας για την ανάδειξη του πλούτου της επαρχίας μας .          

                                                                                                 
 
                                    
                                                                              Ρέθυμνο 27 - 12 - 2008

                                           Για το Δ.Σ του Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου
                                                                           Ο Πρόεδρος

                                                                      Κων/νος Ι. Σαββάκης

 

Προηγούμενη σελίδα  Αρχή σελίδας

 
Κυριακή, 25. Αυγούστου 2019
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

GOODnet.gr- Η πύλη του Ρεθύμνου στο ίντερνετ. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, φωτογραφίες Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη.

 
© 2010 Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου | e-mail: info@amariotes.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 273 ΤΚ 74100 Ρεθυμνο

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες